Återhämtning

Wosch, då ska vi notera lite om de här ordet ”återhämtning”. Idag tycker jag att man hör och läser om återhämtning en hel del. Och gör man en snabb google sökning o scrollar förbi lite, så kan man snabbt se att återhämtning beskrivs som någon form av träning. Och tydligt kopplat till stress, mer eller mindre.
Men det är här jag vill att vi tittar lite bredare eller lite längre fram… välj själv. För återhämtning för mig är så mycket olika saker, det beror på vad för behov jag som person har, vad händer just nu runt mig och vad har jag förmåga att ge mig. Återhämtning är verkligen allt – soffan med serier, promenad i skogen, skumbad, poddavsnitt, matlagning, samtal med god vän, strosa i affärer, sitta på cafe o titta på folk, läsa på om något som intresserar, träna, yoga, simma etc etc etc.

De är just det, det finns liksom inget facit eller rätt för det – för det är DITT rätt, DITT val, DITT behov! Ack, så viktigt det är att trycka på det. För det är just detta, i detta ”prestations-samhälle” vi lever i, där information flödar, man blir konstant utsatt för andras ”återhämtningar”, ”prestationer”… Men vet ni, det är vi själva som bestämmer och det är när vi gör det som vi själva behöver och stannar upp hos oss själva, som vi då får någon typ av återhämtning. Det är genom att lyssna, lyssna, lyssna massa på sina egna signaler och kropp – inte sätta värderingar till dom. Bara konstatera dom. Fundera sen, okej vad behöver jag, vad kan ja, vad har jag möjlighet till – igen utan värderingar kopplade till. Bara konstaterande! Och utifrån det så GÖR, VAR, ÄR, PAUSA… kalla det vad du vill. Men jag skriver det igen, konstatera ditt behov utan värderingar! Lovely. Jag har bl.a lärt mig att när jag har mycket på jobbet, presterar och har mycket folk omkring mig eller mycket sociala sammanhang – då behöver jag lite extra återhämtning.

Min återhämtningen kan verkligen vara så otroligt olika saker – det kan vara allt från yogapass, promenad, seriemaraton, spa-behandling, köra bil m.m. Men det jag har lärt mig och reflekterat mig till och då absolut inget som jag bara reflekterat själv, utan tagit vara på människor omkring mig både privat och jobb.. läst mig till saker, lyssnat på andras erfarenheter etc. Eftersom jag har en fallenhet att fundera och se saker från olika håll och att jag tycker det är spännande med reflektion och det ger mig så mycket… Men det stora NYCKELN för mig i min återhämtning är att inte jämföra och inte sätta värdering på det val av återhämtning jag gör.

Idag va det promenad i mörkret vid vår lilla sjö som ligger vid vår stad där jag bor. Idag snubblande jag in på avsnitt på framgångspodden med Rickard Delar. Jag har tidigare aldrig hört talat om honom. Jag går ju liksom inte direkt igång tok mycket på personer som driver företag och har lyckats i affärer o pengar. För mig är det liksom inte framgång. För mig är framgång = balans och välmående. Men jag lyssnade iaf, och det överraskade mig att han hade så många fina kloka saker att säga om livet som jag tar med mig in i min vardag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s