När man har tappat balansen… konstatera, ta bort värderingen.

Ja, de är ju så lätt att tappa balansen. Så tittar man på den rakt i vitöga, den där tröttheten, irritationen eller vad det nu kan vara som händer ökar och ”vips” så är balansen på ”snedden”. Vad hände? jag som skulle vara hållbar?!

Idag är jag där!

Jag va på jobbresa några dagar förra veckan, sen krockade det med en planerad resa, övernattning med familjen.. och på det mindre sömn.. och ingen träning av någon form. Det som händer för mig då är trötthet! Jag vill bara vara i fred, jag blir liksom lite så där *blää*. Känner att allt liksom är lite tråkigt, finner ingen energi eller direkt tjoho glädje..

Vad ska jag då göra för att vara hållbar? Hur har jag uppmärksammat att jag känner så här? Här kommer lite olika saker in.

Reflektion: Jag funderar och tittar tillbaka på veckan som varit. Hur har det varit, vad har jag gjort, vilka intryck, tankar, känslor etc. Konstaterande: Mycket jobb och mycket intryck av möten och häng med underbara människor. Inte så  mycket tid för mig själv. Observera att jag stannar vid konstaterande, jag sätter PUNKT efter det. Ingen värdering kring detta.

Framåt: Hur vill jag ha det framåt? typ mål/riktning. Är det något av gångna veckan som jag kan eller vill lära mig av? påverkan – icke påverkan.

Mitt Svar: Jag vill ha mer fokus på mitt privata, istället för jobb. Just nu har jag så jäkla kul på jobbet och mycket av det ger mig så mycket energi, men det tar också. Här vill jag därför framåt se över, när jag är ledig – vad vill jag lägga fokus på då? Det ska jag funder på. Jag vill framåt få in träningspass i min vardag, på en nivå som ger energi och håller prestationsångesten borta.. Så det är mitt mål – träningspass in i kalendern.

Återhämtning: Det jag kan göra nu är återhämta mig, jag har varit i denna situation några gånger innan så jag vet att jag först måste bara ”checka-ut” alltså inte göra något, ligga på soffa, lyssna på musik, titta på favorit serien, inte umgås med så mycket folk. När detta har skett par dagar, så är det yogan och promenad med ljudbok eller podd i öronen som tankar mig med energi.

Som ni ser så behöver jag först stanna upp helt, innan jag kan tanka på. Det har jag lärt mig, och hur jag har lärt mig det är genom den enkla vägen – att testa mig fram.

Viktigast av allt – konstatera, ta bort värderingar! Sätt punkt.

Och ta det lugnt, ditt sätt att tanka på är precis det rätt för dig. Se till att du känner mervärde i din återhämtning.

top-tanka-ahlberg[1]

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s